Projectmatig leren met Jeelo

Wereldoriëntatie, begrijpend lezen en zelfredzaamheid bieden we onder andere projectmatig aan via de Jeelo-methodiek. Binnen deze projecten doen kinderen, vanuit hun eigen leefomgeving en belevingswereld, kennis en ervaring op van en met de wereld om hen heen. Ze werken samen, ontdekken en reflecteren op het eigen leerproces. Hierbij werken we vaak samen met maatschappelijke organisaties uit de buurt. Het maakt leren betekenisvol, persoonlijk en leuk. En het levert een hoge betrokkenheid op. Bij het eigen leerproces, bij elkaar én bij de wereld om hen heen.
 
Elk schooljaar staan vier Jeelo projecten centraal. Binnen deze projecten is veel aandacht voor 21e eeuwse vaardigheden en burgerschap. We werken aan een kritische denkhouding, oplossingsgericht en creatief denken, vaardig communiceren, samenwerken, ICT, geletterdheid en sociale en culturele vaardigheden. Naast kennisverwerving en -verwerking zijn dit soort vaardigheden en competenties van minstens even groot belang. Het helpt bij de ontwikkeling van de kinderen tot zelfbewuste en maatschappelijk betrokken burgers, die klaar zijn voor de wereld van morgen.
 
Benieuwd waar jouw kind mee bezig is?
In de digitale jeelo-leeromgeving zie je wat je kind leert en wat de voortgang is. In deze omgeving kun je als ouder/ verzorger ook zélf wat leren. Bijvoorbeeld met handige tips bij hoe je je kind kunt helpen met leren en plannen.
 
De drie pijlers van Jeelo
Onze Jeelo-projecten staan stevig op drie pijlers:
 
Samen leven: samenwerken met organisaties uit de omgeving
Leren doe je niet alleen uit boeken, maar ook in en met de wereld om je heen. Kinderen leren door, met én voor hun omgeving. We betrekken maatschappelijke organisaties uit de buurt bij ons onderwijs.
 
Samen werken: samenwerken en elkaars talenten benutten
Tijdens de projecten maken kinderen gebruik van elkaars talenten. Iedereen is wel ergens goed in en samen komen ze tot de mooiste ideeën en resultaten.
 
Zelfstandig leren: ontdekken welke manier van leren het beste bij je past 
Hierbij gaat het vooral om het ‘leren leren’. Kinderen kunnen zichzelf ‘toetsen’ door een zelftest te maken. Zo weten ze wat ze al geleerd hebben en waar ze nog meer in mogen oefenen. De kinderen worden zo eigenaar van hun eigen leerproces.



Meer informatie over Jeelo is te vinden op www.jeelo.nl